vrijdag 3 mei 2013

Een granny stripe deken, helemaal voor mezelf!

Nu eens een projectje helemaal voor mezelf. Ik had eigenlijk al genoeg 'bank dekentjes' maar niet een in kleuren afgestemd op de huiskamer. Dit keer dus geen vrolijke kleurtjes. Maar wat ben ik er super blij mee. Zelfs van manlief, die niet zo gecharmeerd is van mijn haakwerk, kreeg ik 'een soort van' goedkeuring. Deze hoeft dus niet diep achter in een kast weggestopt te worden (denk ik) ;-)


Het was nog even kiele kiele. Ik ben aan deze deken begonnen zonder te kijken of ik wel voldoende bollen wol had. Je raadt het al....niet dus. Dom, dom, dom, dom! In eerste instantie was het een probeersel maar het pakte wel leuk uit, dus toch eigenwijs doorgegaan.
Ik heb het dekentje (die uiteindelijk 1.25 x 1.25 m is geworden) gehaakt met de Royal wol van Zeeman. Veel mensen hebben me helpen zoeken maar de groene wol was dus nergens meer te krijgen. Uiteindelijk heb ik na een oproep op een forum een bol gevonden. Super blij dat ik em toch nog af heb kunnen maken.
 
Ik heb een strepen generator gebruikt die ik op deze website vond. Vind het echt super handig om vooraf een idee te krijgen of de kleurencombinatie die je in je hoofd hebt zitten ook goed uitpakt.
 
Verder ben ik bezig met een nieuw projectje. Een sterren deken.
 

Het wordt een deken voor de zoon van een vriendin. We gaan kijken of het ons samen lukt om de deken te haken. Best lastig omdat zij strak haakt en ik los. Maar het gaat ons vast lukken!
Het patroon komt trouwens uit dit boek.

2 opmerkingen:

 1. Hoi wat gaaf zeg die sterren deken. Heb jij het patroon in het Nederlands? Zo ja zou ik het van je over kunnen nemen. Ik zou hem erg graag willen haken voor mijn dochtertje mooi voor op haar bedje! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt mooi dat sterpatroon voor een deken

  Ik wil graag een dekentje haken voor mijn dochter die haar tweede zoontje verwacht.
  De meeste grannys zijn veel opener. Met dit patroon zal zo'n dekentje niet alleen heel mooi, maar ook lekker warm zijn.
  Zou ik het patroon van je over kunnen nemen?

  BeantwoordenVerwijderen